Limonada Fresh

Limonada cu zahar poate sa reduca stresul si agresivitatea, arata studiile cercetatorilor americani. Se pare ca atunci cand suntem la capatul rabdarii, avem nevoie de ceva dulce pentru a ne calma.

Vestea nu este buna pentru cei care vor sa urmeze o dieta, insa leacul poate functiona daca in anumite momente ai nevoie de relaxare. Cercetatorii de la Universitatea din Ohio cred ca efectul calmant se datoreaza glucozei, care furnizeaza creierului energie, informeaza Science Daily.

Pentru a-ti controla impulsurile agresive, ai nevoie sa te controlezi, iar acest lucru consuma foarte multa energie. Glucoza ofera creierului energia de care ai nevoie pentru a te controla, explica Brad Bushman, profesor de comunicare si psihologie la Universitatea din Ohio.

Limonada poate fi insa folosita drept calmant doar pe termen scurt, deoarece efectul nu apare decat pe moment.

Mai multe studii au aratat ca persoanele care au un nivel scazut de glucoza in sange sunt mai agresive si mai putin dispuse sa ii ierte pe altii daca gresesc.

 

AŞADAR, ESTE BUN SUCUL DE FRUCTE?

Da. Cu condiţia să fie preparat acasă din fructe proaspete. Nu uitaţi că sucul nu este atât de bun precum fructele integrale. Prin prelucrare, fructele pierd o cantitate apreciabilă de fibre alimentare, vitamine, antioxidanţi. În plus, prin stoarcere enzimele sunt inactivate. Iar sucurilor de fructe din comerţ li se adaugă antioxidanţi, conservanţi, zaharuri, îndulcitori chimici, îngroşători.

Totodată, în volumul amintit mai sus, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia că „sucurile de fructe au index şi încărcătură glicemică mai mari decât ale fructelor din care au provenit, stimulând suplimentar pancreasul endocrin”.