In fiecare farfurie, o minunatie

Cina cu vin ! 23.03.2017

Cina gastronomica , degusatam 6 sortimente de vin ,povestea vinului va fi prezentata de nimeni altul decat: Domnul Valeriu Stoica proprietarul cramei , si admosfera va fi intretinuta cu muzica live . Locuri limitate . Rezervari la tel. 0740318726


Despre cafea

Black Ivory (Fildeş negru), care se vinde exclusiv în Hotelurile Antara din Maldive cu 845 de euro kilogramul, a devenit cea mai scumpă cafea din lume, depăşind la preţ deja celebra Kopi Luwak (între 270 şi 765 de euro), scrie „The Daily Mail”. Pe lângă preţul ridicat, Black Ivory şi Kopi Luwak au şi altceva în comun: amândouă licorile sunt …


Caviarul

  Caviarul – ce nu stiai despre aurul negru al gastronomiei mondiale         Ludovic al XV-lea nu a stiut sa-l aprecieze, dar astazi, caviarul este considerat aurul negru al gastronomiei mondiale. Cand Ludovic al XV-lea a scuipat acele „perle” de peste primite in dar de la tarul Petru cel Mare, nu stia ca refuza un aliment care, …


Trufele

Cautatorii de trufe     Asa cum v-am promis, vom vorbi astazi despre cine le-a gustat pentru prima oara si unde pot fi gasite trufele. Cine s-ar fi gandit ca acest dar al zeilor, rezervat initial regilor, a fost descoperit, degustat si apreciat in deplina lui savoare chiar de un… porc? Legenda spune ca un porcar a observat ca porcii …


Producerea Spumantului

Producerea vinului spumant reprezinta un proces complex, care necesita atat timp cat si implicare a fortei de munca in mai toate etapele. Cu ajutorul Eleonorei Pinta, managerul Pivnitelor Rhein de la Azuga, am realizat un mic ghid ilustrat despre modul de productie a vinurilor spumante dupa metoda „champenoise“, cu fermentare la sticla. Prima etapa a procesului de producere a spumantelor …